Cum sa reti caldura in casa pe timpul iernii

In cazul in care locuiti intr-un imobil vechi, la care nu a fost schimbata tamplaria din lemn  cu una noua din termopan sau care nu a fost inca termoizolata, veti afla din acest articol ce puteti face pentru a va pastra caldura in casa, pe perioada iernii.

1. Foloseste bureti de etansare. Exista in comert, la magazinele de specialitate (Praktiker, Dedeman, Bricostore, etc.) role de banda ingusta care au pe o parte o substanta adeziva (lipicioasa) iar pe cealalta un burete care etanseaza geamurile si usile prin locurile unde patrunde aerul rece.

2. Aeriseste caloriferele. In interiorul elementilor caloriferelor se acumuleaza goluri de aer, care nu permit apei calde sa patrunda peste tot, astfel ca unii elementi raman reci. Aerisirea se face cu deschizand robinetul de la capatul caloriferului in timp ce se tine un vas pentru colectarea apei. In cazul in care nu sunt montati astfel de robineti de aerisire pe calorifere, este recomandata montarea loc.

3. Foloseste rulouri textile la usi si la geamuri. Astfel de rulouri se gasesc in magazinele de specialitate (in diferite forme si marimi) si pot fi folosite pentru a le indesa in locurile de sub usa sau intre geamuri in cazul in care geamurile sunt duble. Prin acest procedeu se impiedica intrarea aerului rece in casa.

4. Aeriseste des. Deschide ferestrele in fiecare camera, pret de cateva minute. Repeta de mai multe ori pe parcursul zilei daca este posibil. Prin aceasta metoda nu se pierde foarte mult din caldura acumulata si in plus de aceasta, aerul curat se incalzeste mai repede decat cel statut.

Daca din experienta personala mai cunoasteti si alte metode de a pastra caldura in casa mai mult timp pe perioada iernii nu ezitati sa ni le impartasiti intr-un comentariu la acest articol.