5 motive pentru a alege o casa pe structura de lemn

Iti doresti o casa care sa fie in acelasi timp rezistenta, ieftina si care sa se construiasca repede si simplu ? In acest caz iti recomandam sa te orientezi catre o casa din lemn, deoarece padurea are toate resursele de care avem nevoie pentru a trai mai aproape de natura fara a face insa rabat de la confort si placerea unui camin propriu. Mai jos ai 5 motive care sa te faca sa te gandesti serios la solutia unei case din lemn:

1. Timpul mediu pentru constructia unei case din lemn, indiferent de faptul ca doresti sa acorzi o atentie sporita detaliilor sau nu este cuprins intre 30 de zile si 100 de zile, la cheie !

2. Lemnul este un material 100% natural si 100% reciclabil, iar mai ales acesta nu polueaza in procesul de fabricatie cum se intampla in cazul betonului sau al otelului. Achizitionand o casa din lemn te asiguri ca ai grija atat de cei dragi tie cat si de mediul inconjurator.

3. Daca iti faci grija din cauza cutremurelor afla ca lemnul este un material elastic, acesta putand rezista la seisme cu o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

4. Pe locul patru se regaseste durabilitatea unei locuinte din lemn care poate depasi 100 de ani in ceea ce priveste durata de viata si peste 50 de ani in termeni de  garantie pentru structura de rezistenta.

5. Pe ultimul loc, dar nu cel mai de pe urma motiv este eficienta termica. Afla ca lemnul are o rezistenta termica de peste 300 de ori mai mare decat otelul si de 10 ori mai mare decat betonul. Ce inseamna acest lucru? Simplu, iarna o astfel de casa se incalzeste mult mai repede si mai ieftin decat alte case construite cu alte materiale iar vara este mult mai racoroasa.

Pentru ca uneori exista si partea goala a paharului, vom prezenta si potentialele neajunsuri ale unei astfel de case si ne vom referi in special la faptul ca anumite persoane considera ca valoarea unei case de lemn scade mai repede decat cea a uneia din caramida spre exemplu. De asemenea romanii sunt momentan mai reticenti in ceea ce priveste casele de lemn si de aceea este posibil ca o astfel de locuinta sa se vanda mai greu. Acest aspect nu are insa de a face cu adevarata valoare reala a casei si nici cu performantele acesteia.